Medicin på webben

Medicin på webben är en inspirerande internetguide för sjukvårdspersonal. Den är skriven av läkaren Fredrik Settergren och är utgiven på Studentlitteraturs förlag.

Syftet med boken är att göra det lätt att hitta och använda nätets medicinska resurser. På ett roligt, enkelt och tydligt sätt beskrivs bra webbsidor, effektivt utnyttjande av Google, källkritiskt surfande och hur man blir proffs på artikelsökning med PubMed. Smarta kortkommandon, webbläsarfunktioner och hur man undviker virus är andra delar av innehållet.

Boken vänder sig till all sjukvårdspersonal och till studenter på landets medicin- och vårdutbildningar. Alla som i sitt arbete eller sina studier behöver hitta medicinsk information kommer att ha glädje av den.

Studentlitteraturs webbplats finns ytterligare information om boken och möjlighet att beställa ett kostnadsfritt utvärderingsexemplar för dig som har undervisningsansvar.

Bokens kapitel:

Medicin på webben, Att arbeta och lära problembaserat, Tangentbordet (ett bra sätt att undvika musarm), Webbläsaren, en surfbräda med möjligheter, Surfa säkert, Den oumbärliga sökmotorn, Att värdera en webbplats, 50 bra webbplatser, PubMed MEDLINE, Ansvar och upphovsrätt på internet.